Revoltă împotriva austerităţii în Grecia: 50.000 de manifestanţi, pe străzile din Atena

Autor: Mediafax 06.06.2011

Zeci de mii de greci au participat duminică seară la un miting de proporţii împotriva austerităţii, organizat în centrul Atenei, la apelul "Indignaţilor", o mişcare alternativă de rezistenţă similară celei din Spania.

Conform poliţiei, mai mult de 50.000 de persoane s-au adunat duminică seară în piaţa Syntagma, în faţa Parlamentului, scandând "Hoţii, hoţii".

La Salonic, 3.000 de persoane au participat la un protest similar, răspunzând unui apel european difuzat în principal prin intermediul reţelelor sociale.

Mitingul de la Atena a fost cel mai important organizat de la începerea manifestaţiilor convocate de "Indignaţii" greci.
Mulţimea a purtat drapele elene, dar şi spaniole, portugheze, tunisiene şi argentinene. "Voi aveţi o boală, noi avem soluţia. Revoluţia" , scria pe unul dintre bannerele purtate de demonstranţi.

Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional au acceptat vineri o suplimentare a ajutorului pentru Grecia, în schimbul unor noi constrângeri financiare şi a unei accelerări a privatizărilor. Cele trei instituţii au deblocat deja, în mai 2010, un împrumut de 110 miliarde de euro pentru Grecia, aflată la acel moment într-o situaţie critică.