Senior Software a cumpărat ContentSpeed, un producător de soft pentru comerţ electronic

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 25.05.2011

Compania Senior Software, un furnizor de soluţii ERP pentru distribuţie, producţie şi servicii, cu afaceri de 1,5 mil. $ în 2010, a cumpărat acţiuni la Contentspeed SRL, un producător local de soft pentru comerţul electronic.

Compania va oferi detalii despre achiziţia în cadrul unei conferinţe de presă, convocate pentru data de 1 iunie.

"Senior Software se extinde prin achiziţia Content Speed", potrivit anunţului transmis către presă de companie. "Content Speed este unul dintre cei mai importanţi furnizori de platforme e-commerce, care generează business de peste 37 de milioane de euro pentru clienţii săi", potrivit mesajului transmis de Senior Software.

Compania Contentspeed a fost înfiinţată în anul 1999, an în care firma a realizat site-uri precum Samaservice.ro, Anvelope.ro şi Tofan.ro. În 2003 compania a realizat mai multe magazine online pe o platformă proprie iar în 2004 a vândut serviciul de găzduire myhost.ro către compania Neogen. În 2006 compania a lansat comparatorul de preţuri Smartbuy iar în 2009 a lansat o platformă închriabilă, şi parteneriate cu software ERP şi automatizarea suportului tehnic, potrivit datelor de pe pagina web a companiei.

Compania Contentspeed era deţinută anterior tranzacţiei de Radu Vîlceanu şi Bogdan Ionuţ Niţă. În 2009 compania avea 2 angajaţi şi a avut pierderi de 10.000 de euro la venituri totale de 46.000 de euro.

Compania Senior Software este deţinută de Daniel Toma, Vasile Mihnea, Cătălin Viorel Adler, Lori Haiducescu, marian Avram şi Adrian George Trifan.