ANL a recepţionat de la începutul anului 482 de locuinţe, din 4.820 aflate în construcţie

Autor: Andreea Neferu 24.05.2011

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepţionat anul acesta circa 10% din totalul de unităţi locative aflate în prezent în diverse stadii de execuţie, a declarat Romeo Drăgan, director general adjunct al instituţiei, în cadrul conferinţei "Cât costă să construieşti un metru pătrat de apartament în România", organizată de Ziarul Financiar.

"În 2011 am recepţionat 482 de unităţi locative din totalul de 4.820 aflate în diverse stadii de execuţie. Pe de altă parte, în 2010 am recepţionat 2.501", a spus Drăgan. Standardele de cost adoptate anul trecut pentru construcţia de locuinţe ANL stabilesc ca un metru pătrat să coste 380 de euro fără TVA, respectiv 471 de euro cu TVA.

"Poate că acest referenţial (standardul de cost - n.red.) suportă îmbunătăţiri, necesită o updatare în fiecare an, însă reflectă un prag în care ANL trebuie să se încadreze. La acest cost se adaugă însă cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului, precum şi alte cheltuieli accesorii", a spus Eugen Curteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, prezent de asemenea la conferinţă.