BNR caută trei economişti să-şi întărească Direcţia modelare şi prognoze macro

Autor: Voican Razvan 23.05.2011

Banca Naţională aşteaptă până la sfârşitul acestei luni candidaţi pentru trei posturi de economist la Direcţia modelare şi prognoze macroecomice (două posturi la modele de evaluare macro şi unul la modele de prognoză) care vor fi scoase la concurs pe 6 iunie.

Noii angajaţi vor fi implicaţi în dezvoltarea modelului de analiză şi previziune pe termen mediu al BNR, vor participa la procesul de analiză şi prognoză a inflaţiei. Obiectivul direcţiei este asigurarea unei coerenţe sporite a politicii monetare şi ridicarea capacităţilor BNR în domeniul cercetării şi prognozei la nivelul celorlalte bănci centrale din UE.

Concursul include patru probe obligatorii: test profesional scris, testare psihologică, interviu de selecţie şi interviu profesional. Tematica de examinare vizează subiecte de economie monetară şi econometrie, bibliografia sugerată cuprinzând preponderent autori străini - Dornbusch, Mishkin, Hamilton sau Chiang.

Constituie un avantaj studiile de masterat sau cele doctorale, fără a fi obligatorii.

Se cer cunoştinţe avansate de engleză şi de operare cu programe informatice de econometrie (EViews, Rats, PcGive).

Chestionarul din dosarul de candidatură cere inclusiv informaţii privind efectuarea stagiului militar, deşi acesta nu mai este obligatoriu.

Direcţia modelare şi prognoze este condusă de Cezar Boţel şi se află în subordinea viceguvernatorului Cristian Popa.