Gruia Stoica, patronul Grampet, vrea să îşi extindă businessul feroviar în Austria şi Grecia

Autor: Mirabela Tiron 22.05.2011

Omul de afaceri Gruia Stoica, cel care controlează grupul Grampet, plănuieşte să extindă operaţiunile grupului pe pieţele de transport feroviar şi servicii logistice din Austria, Cehia, Slovacia, Turcia şi Grecia.

"Am făcut încă un pas înainte în consolidarea afacerilor grupului. Capacităţile de care dispunem, (...) gama largă de servicii integrate de transport şi logistică în domeniul feroviar, dar şi solicitările clienţilor din România ne-au determinat să ne extindem şi pe alte pieţe", a declarat Gruia Stoica, preşedintele Grampet Grup. În următoarele luni, Grampet Grup va semna contracte în valoare de peste 25 de milioane de euro cu companii europene, potrivit oficialilor companiei, care nu au dat alte detalii.

"Aceste contracte au fost discutate şi urmează a fi încheiate în urma participării Grampet Grup la cel mai mare târg de transport şi logistică din Europa (la München)", potrivit oficialilor companiei. Grampet Grup, ce include 14 companii active în diverse segmente ale sectorului feroviar, este prezent în şase ţări: Bulgaria, Ungaria, Germania, Serbia, Ucraina şi Moldova.

Cea mai importantă companie a grupului, este cel mai mare operator privat feroviar de pe piaţa românească, Grup Feroviar Român (GFR). Anul trecut, compania GFR a transportat circa 9,2 mil. tone nete, realizând o cifră de afaceri de 125 mil. euro, potrivit reprezentanţilor companiei.