Soros şi-a lichidat aproape total investiţiile de 800 mil. dolari în aur

Autor: Bogdan Cojocaru 17.05.2011

Miliardarul George Soros şi-a lichidat aproape în totalitate, în primul trimestru, plasamentele în aur în valoare de 800 de milioane de dolari, cu mult înaintea unei scăderi a preţurilor materiilor prime cauzate printre altele de zvonuri că investitorul renunţă la activele sale în aur, transmite Reuters.

Soros, care considera aurul ca fiind "bula speculatorie supremă", a fost însoţit în această retragere de alţi investitori cu nume mari, precum Eric Mindich şi Paul Touradji, în timp ce John Paulson a rămas pe poziţii.

Preţul aurului a crescut în primele trei luni pentru al zecelea trimestru consecutiv, atingând niveluri record de peste 1.400 de dolari pe uncie, datorită turbulenţelor politice din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord şi îngrijorărilor legate de criza datoriilor din Europa. Pe 2 mai, cotaţia metalului preţios a ajuns la 1.575 de dolari uncia. Ulterior, preţul s-a redus cu peste 5% în contextual celor mai mari scăderi ale cotaţiilor materiilor prime de după 2008, după ce Wall Street Journal a relatat că Soros Fund Management a vândut active de aur.