Orange vinde un singur abonament la net pentru mai multe echipamente

Autor: Adrian Seceleanu 09.05.2011

Orange, numărul unu pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat abonamentul Colibri Mix, un serviciu care oferă acces mobil la internet atât pentru smartphone, cât şi pentru tabletă sau laptop.

"Clienţii pot avea acces la internet mult mai uşor, fără a încheia mai multe abonamente, ci utilizând unul singur, valabil pentru toate dispozitivele. Colibri Mix oferă clienţilor acces mobil la internet pe două cartele SIM, una pentru fiecare dispozitiv: o cartelă SIM care poate fi folosită pentru conectarea la internet a laptopului sau a tabletei şi o cartelă SIM care are deja activat un abonament de voce şi care poate fi folosită pentru co­nectarea la internet a smartphone-ului", spune Orange.

"Lansarea noului abonament de internet mobil Colibri Mix reprezintă o adaptare a ofertei noastre la necesităţile clienţilor de acces la internet. Din ce în ce mai multe persoane folosesc în activităţile lor multiple dispozitive portabile pentru a se conecta la internet oriunde s-ar afla.Viziunea noastră este aceea că, mai devreme sau mai târziu, toate dispozitivele portabile de tip telefon, laptop sau tabletă vor beneficia de conectare mobilă la internet", a declarat Bogdan Răuţă, Mobile Data Propo­sition Manager Orange România.

Noul abonament oferă un singur volum de trafic inclus cu o viteză de acces de până la 21,6 Mbps, ce poate fi utilizat în funcţie de preferinţele şi necesităţile clienţilor, pentru smartphone şi tabletă sau laptop. Din portofoliul Colibri Mix fac parte patru tipuri de abonamente, ce diferă între ele în func­ţie de traficul inclus: Colibri Mix 11 (11 euro) cu trafic inclus de 1 GB, Colibri Mix 14 (14 euro) cu trafic inclus de 2 GB, Colibri Mix 19 (19 euro) cu trafic inclus de 6,5 GB şi Colibri Mix 39 (39 de euro) cu trafic inclus de 15,5 GB. Toate tarifele includ TVA.

Ultimele trei tipuri de abonamente Colibri Mix includ opţiunea Cost Con­trol, prin care, după depăşirea traficului inclus, clienţii au trafic nelimitat la o viteză de până la 128 Kbps şi garanţia că nu plătesc nimic suplimentar faţă de abo­­namentul lunar. Clienţii pot păstra viteza de navigare ridicată (până la 21,6 Mbps) şi după depăşirea traficului inclus, prin activarea unei opţiuni de trafic suplimentar de 1 GB, cu 3 euro. De asemenea, împreună cu abonamentele Co­li­bri Mix, clienţii pot achiziţiona la pre­ţuri subvenţionate smartphone-uri, tablete sau laptopuri: telefonul LG Opti­mus Black de la 79 euro, tableta Sam­sung Galaxy Tab de la 199 euro sau laptopul Acer Aspire de la 249 euro.

Orange a obţinut în trim. 1 venituri de 30,6 mil. euro din serviciile non-voce. Veniturile totale au fost de 222 mil. euro.