"Atunci când spunem că nu vom uita niciodată suntem serioşi", declară Obama, adresându-se teroriştilor

Autor: Mediafax 05.05.2011

"Atunci când spunem că nu vom uita niciodată suntem serioşi", a declarat joi, la New York, preşedintele american Barack Obama, referitor la atentatele de la 11 septembrie, într-un mesaj adresat teroriştilor după moartea lui Osama ben Laden în cursul unei operaţiuni americane.

"Ceea ce s-a întâmplat duminică, datorită curajului militarilor noştri şi muncii extraordinare a serviciilor noastre de informaţii, a transmis un mesaj în lumea întreagă, dar şi la noi: atunci când spunem că nu vom uita niciodată suntem serioşi", a declarat preşedintele american, referitor la intervenţia care a permis eliminarea lui Osama ben Laden, în noaptea de duminică spre luni, în Pakistan.

Obama, care efectua o vizită la o cazarmă a pompierilor înainte de a merge la Ground Zero, a strâns mâna mai multor persoane şi a făcut câteva glume cu pompierii.

"Este un loc simbolic al sacrificiului extraordinar care s-a făcut în acea zi teribilă", a precizat el, lăudând curajul soldaţilor focului, care s-au grăbit spre turnurile gemene la 11 septembrie 2001, pentru a ajuta victimele atentatelor.