Aveţi pensie privată la Aegon? Vedeţi aici portofoliul complet al fondului de pensii Vital

Autor: Roxana Pricop 05.05.2011

Fondul de pensii private Vital avea active de 115 mil.lei de la peste 176.000 de participanţi la finele anului trecut. În 2010, fondul Vital a înregistrat un randament de 11,2%.

Principalele investiţii ale fondului Vital erau titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor Publice. Potrivit structurii detaliate a investiţiilor publicate de Aegon, fondul a investit 67,3 mil.lei (sau 58,4% din active)în titluri de stat.

Fondul a mai cumpărat şi obligaţiuni emise de autorităţile locale, valoarea totală a obligaţiunilor municipale din portofoliul fondului ridicându-se la 3,4 mil. lei. Fondul a împrumutat cu 11 mil.lei o serie de bănci prin achiziţia de obligaţiuni corporatiste emise de Erste Bank, Rabobank, BCR şi Bank of Ireland.

În acţiuni, fondul avea investiţii în valoare de 13,4 milioane de lei la finele anului trecut, sumă plasată exclusiv pe Bursa de la Bucureşti în acţiuni precum cele emise de cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), Petrom, Transgaz şi Transelectrica, Condmag, Dafora.

Fondul a mai investit 5,5 milioane de lei în patru fonduri de investiţii (Raiffeisen Prosper, BCR Obligaţiuni, Raiffeisen Monetar şi BT Index).