Google va lansa sistemul de operare Chrome pe un laptop Samsung

Autor: Ştefan Vrabie 05.05.2011

Compania sud-coreeană Samsung va lansa primele laptopuri cu sistemul de operare Chrome la un eveniment care va avea loc săptămâna viitoare, scrie cotidianul britanic The Telegraph. Noul update al sistemul de operare Chrome, va introduce un manager de fişiere şi va avea un acces îmbunătăţit la reţelele VPN (reţele virtuale private) pe care corporaţiile le folosesc pentru a accesa sistemele interne.

Chrome OS este folosit deja pe laptopul Google CR-48 realizat de Samsung, un dispozitiv de testare care a fost distribuit gratuit pentru dezvoltatori.

Bazat pe browser-ul web Google Chrome, sistemul merge pe principiul că majoritatea aplicaţiilor şi nevoilor unui utilizator pot fi îndeplinite prin intermediul serviciilor web.

Sistemul hardware folosit pentru laptopul prototip este descris ca fiind experimental. Cu toate acestea, Samsung a anunţat deja că va fi partener hardware pentru dispozitivele care vor fi puse în vânzare pe piaţă.

Evenimentul care va avea loc săptămâna viitoare la San Francisco este organizat pentru a se face un nou anunţ din partea Google cu privire la sistemul său de operare.

Speculaţiile cu privire la numărul de dispozitive care vor purta noul sistem sunt că acesta va fi limitat, sugerând că laptopurile nu vor intra în vânzare imediat. Oficialii Google, care nu au făcut acum nici un comentariu public oficial, au declarat anterior că dispozitivele vor fi puse în vânzare în această vară.

Citeste mai multe pe go4it.