France Telecom: În acest moment nu avem intenţia de a vinde activele din România. O decizie se va lua după evaluare

Autor: Adrian Seceleanu 04.05.2011

Grupul France Telecom "nu are în acest moment nicio intenţie de a-şi vinde activele din România", a declarat pentru ZF Tom Wright, ofiţer de presă al companiei.

Reprezentantul France Telecom a evocat însă posibilitatea ca după procesul de evaluare care va fi realizat în următoarele "săptămâni şi luni" compania să decidă o eventuală "ajustare a pachetului de acţiuni", sau crearea "unui nou parteneriat (aşa cum am procedat în Marea Britanie".

Totuşi, când ar putea France Telecom să decidă că vrea să iasă de pe piaţa din România şi celelalte ţări aflate în evaluare? Doar în cazul în care "la un moment dat vom crede că nu există un potenţial real de a crea valoare sau de creştere pentru aceste active. Atunci va trebui să ne gândim la rotirea acestor active", a spus Wright.

Grupul France Telecom a anunţat marţi că şi-ar putea vinde operaţiunile mai mici din mai multe ţări europene pe măsură ce ritmul de creştere al veniturilor din Europa încetineşte.

Singurele ţări care ies din această discuţie sunt Franţa, Polonia şi Spania, în rest "toate ţările sunt implicate în această evaluare", care va examina posibilităţile de consolidare cât şi de vindere a operaţiunilor.