Operatorul estonian de cazinouri Olympic vinde operaţiunile din România, pentru 500.000 de euro

Autor: Marius Oncu 03.05.2011

Compania estoniană Olympic Entertainment Group (OEG) a vândut unui investitor israelian subsidiarele din România, pentru suma de 500.000 de euro, şi a ieşit astfel de pe piaţa românească, unde opera şase cazinouri, după ce nu a reuşit să obţină profit.

OEG va contabiliza, în primul trimestru al actualului an fiscal, o pierdere de 2,5 milioane de euro din vânzarea celor trei subsidiare, Olympic Casino Bucharest, Muntenia Food and Beverage şi Olympic Exchange, potrivit unui comunicat al companiei.

Operatorul de cazinouri a intrat pe piaţa românească în 2007, prin achiziţia a trei unităţi din Bucureşti de la Empire International Game World.Conducerea OEG a decis vânzarea operaţiunilor deoarece nu a reuşit să obţină profit până în prezent şi nu a identificat posibilităţi pentru a aducerea acestora la un nivel de profitabilitate comparabil cu al celorlalte activităţi.

Vânzarea diviziei din România va avea un impact pozitiv asupra companiei, întrucât în ultimii ani aceasta a generat pierderi, se arată în comunicat.OEG operează cazinouri în Estonia, Letonia, Lituania, Belarus, România, Polonia şi Slovacia. Compania a deschis ultimul cazinou în România în 2009, valoarea investiţiei fiind de 100 de milioane de coroane estone (6,4 milioane de euro).