Bucureştiul, potenţial mare de revenire a pieţei de birouri

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax 02.05.2011

Pieţele de birouri din Bucureşti, Budapesta, din oraşele germane, dar şi din centrul Londrei au cel mai mare potenţial de revenire pe termen scurt şi mediu, având în vedere prognozele care arată că în aceste zone vor avea loc cele mai mari creşteri ale locurilor de muncă, potrivit King Sturge.

"Previziunile economice arată că vom vedea o îmbunătăţire modestă în majoritatea pieţelor de birouri din Europa. Cel mai mare potenţial de revenire pe termen scurt şi mediu îl au oraşele germane, Bucureşti, Budapesta şi Central London, unde este prognozată cea mai mare creştere a numărului de locuri de muncă", consideră reprezentanţii companiei de consultanţă imobiliară. Autorii studiului citează în acest sens datele Oxford Economics potrivit cărora Bucureştiul va avea în perioada 2010-2015 cea mai mare creştere a numărului de locuri de muncă, respectiv de 4,8%.

Cele mai performante pieţe de birouri din Europa în 2010 au fost Londra, Paris, Varşovia şi Moscova, unde chiriile au avut creşteri de două cifre, în timp ce la polul opus s-au aflat Dublin, Atena şi Praga, singurele unde au avut loc scăderi ale chiriilor. În Bucureşti, chiriile s-au stabilizat în a doua jumătate a anului trecut.