Germania numeşte un nou guvernator al Bundesbank, cel mai tânăr din istoria instituţiei

Autor: Marius Oncu - Mediafax 29.04.2011

Germania l-a numit, vineri, pe consilierul economic al executivului german, Jens Weidmann, în postul de guvernator al Bundesbank, oficialul, în vârstă de 43 de ani, fiind cel mai tânăr şef din istoria băncii centrale, transmite Reuters.

Weidmann îi succede fostului său mentor, Axel Weber, care şi-a anunţat demisia încă din februarie. Noul guvernator va prelua luni conducerea Bundesbank.

"Contăm pe dumneavoastră pentru a menţine stabilitatea monedei (euro, n.r.)", i-a transmis preşedintele Germaniei, Christian Wulff, noului guvernator în timpul ceremoniei de investire, organizată la Berlin.

Apropierea lui Weidmann de ideile lui Weber determină majoritatea economiştilor să considere că poziţia dură a Germaniei în privinţa politicii monetare nu se va schimba odată cu noua numire.

Noul şef al Bundesbank va intra automat în consiliul de 23 de membri care conduce Banca Centrală Europeană.

Weidmann a fost în ultimii cinci ani consilierul economic al cancelarului Angela Merkel şi a avut o influenţă majoră în eforturile Germaniei de a ieşi din cea mai gravă criză economică de după Al Doilea Război Mondial.