Proiectul "Şansă la demnitate" al fostului ministru Ioan Botiş, verificat de OIRPOSDRU; plăţile au fost suspendate

Autor: Magradean Vasile 27.04.2011

OIRPOSDRU Nord-Vest a declanşat o verificare a proiectului "Şansă la demnitate" al cărui beneficiar este Asociaţia "Parteneriat Euractiv" Bistriţa, în care apare soţia fostului ministru al Muncii Ioan Botiş, şi a dispus suspendarea plăţilor către beneficiar, conform Mediafax.

Directorul executiv al Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIRPOSDRU) Nord-Vest, Florica Ana Câmpean, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care se va constata un conflict de interese în derularea acestui proiect contractul va fi reziliat, iar prefinanţarea alocată deja va fi recuperată de la beneficiar.

"OIRPOSDRU Nord-Vest s-a autosesizat din presă în legătură cu proiectul «Şansă la demnitate», al cărui beneficiar este Asociaţia «Parteneriat Euractiv» Bistriţa, şi a dispus verificarea situaţiei. Este o suspiciune de neregulă care este în curs de verificare. Verificarea a început în 19 aprilie şi ar putea dura două-trei săptămâni. Am dispus suspendarea plăţilor până la clarificarea situaţiei. În acest proiect a fost acordată deja o prefinanţare de 639.267 de lei care a ajuns la beneficiar. Dacă se va constata un conflict de interese, contractul va fi reziliat, iar suma va fi recuperată de la acesta", a spus Câmpean.

Ea a precizat că s-au cerut clarificări beneficiarului, inclusiv CV-urile celor implicaţi în proiect, urmând, dacă este cazul, să fie făcută şi o vizită la Bistriţa.

Potrivit lui Câmpean, din punctul de vedere al OIRPOSDRU Nord-Vest evaluarea proiectului s-a desfăşurat conform procedurii de evaluare, "nefiind sesizată vreo neregulă".