A început modernizarea Teatrului Naţional

Ziarul Financiar 27.04.2011

Proiectul de reabilitare şi extindere a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), cu o valoare de circa 50 de milioane de euro, a fost câştigat de consorţiul format din Aedificia Carpaţi (Petre Badea) şi Romtest Electronic (Ion Tudoran), care au început lucrările în primăvara acestui an.

"Lucrările au început deja în luna martie şi în 28 de luni (în iunie 2013 - n.red.) urmează să fie finalizate. În primele două-trei luni se va lucra în special la demolarea faţadei de la Sala Mare a Teatrului şi la consolidarea corpului B, dintre Sala Mare şi Teatrul de Operetă", a declarat Bogdan Trâmbaciu, directorul Unităţii de Management a Proiectului (UMO), instituţia responsabilă de organizarea licitaţiilor pentru investiţii din cadrul Ministerului Culturii.

Consorţiul Aedificia-Romtest a câştigat încă din primăvara anului trecut licitaţia la TNB, având singura ofertă care a îndeplinit condiţiile tehnice pentru participarea la licitaţia electronică la care s-au înscris zece firme şi consorţii. Ulterior, licitaţia a fost contestată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Licitaţiilor de către trei participanţi, iar consorţiul Rotary Construcţii-ACM 4 a depus contestaţie la Tribunalul Bucureşti.

Deciziile au fost favorabile celor de la Aedificia-Romtest în toate cazurile. Clădirea TNB va fi realizată după modelul Teatrului Barbican Hall din Londra, urmând să fie transformată într-un centru cultural care să fie deschis de dimineaţa până seara târziu. Numărul locurilor în sălile de spectacol va fi aproape dublu, de la 1.720 la peste 3.100.