3TS Capital lansează un fond de 30 mil. euro

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax 26.04.2011

Compania de investiţii 3TS Capital Partners va lansa un fond cu un capital de circa 30 de milioane de euro, pentru susţinerea firmelor mici şi mijlocii din domeniul IT, media şi telecom, un prim investitor în cadrul vehiculului fiind Fondul European de Investiţii.

"Fondul European de Investiţii va participa cu circa 80% din capitalul fondului, dar nu mai mult de 17,5 milioane de euro. Res­tul capitalului îl vom atrage de la alţi investitori de pe piaţa locală, inclusiv fonduri de pensii pri­vate, precum şi unele bănci re­gionale", a decla­rat Mihai Sfin­ţes­cu, partener şi director de investiţii al 3TS Capital Partners.

El a arătat că fondul va investi în firme mici şi mijlocii pentru a le ajuta să-şi dezvolte afacerile. Investiţia într-un proiect va fi de minimum 150.000-200.000 de euro şi poate ajunge la 1,5-2 milioane de euro.

"Suntem deja în discuţii cu cinci firme pentru a investi în dezvoltarea acestora. Cu două dintre ele suntem în discuţii mai avansate, pentru o investiţie de circa 1-2 milioane de euro fiecare", a spus Sfinţescu. Reprezentantul fondului a adăugat că una dintre firmele în care noul vehicul va investi este Avangate, furnizor de soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică de software, controlat de omul de afaceri Radu Georgescu, la care 3TS Cisco Fund a preluat în luna februarie un pachet minoritar.

3TS contribuie cu un capital de patru milioane de euro la dezvoltarea Avangate, din care o parte vor fi asiguraţi din noul fond.

În ceea ce priveşte investitorii din cadrul fondului, Sfinţescu a menţionat că deja este în negocieri avansate cu mai multe instituţii financiare, respectiv bănci locale şi regi­o­nale.

3TS Capital Partners este una dintre cele mai mari companii de investiţii financiare din Europa Centrală şi de Est şi are birouri în Bu­cureşti, Budapesta, Praga, Viena şi Var­şovia. Investitorii din cadrul fondurilor 3TS, tota­li­zând peste 200 de milioane de euro, includ, printre alţii, 3i, Cisco, Sitra, BERD şi KfW.