Intel se aşteaptă la vânzări în creştere şi în T2

Autor: Ştefan Vrabie 20.04.2011

Intel, cel mai mare producător de cipuri, estimează că rezultatele sale din al doilea trimestru (T2) vor depăşi din nou estimările analiştilor, ca rezultat al cererii în plină expansiune pentru dispozitivele folosite la navigarea pe internet, relatează Bloomberg. Intel estimează că în al doilea trimestru veniturile vor fi de 12,8 miliarde de dolari plus sau minus 500 de milioane de dolari, în timp ce media previziunilor făcute de analişti şi compilate de Bloomberg este de 11,9 miliarde.

Compania beneficiază de faptul că dispozitivele mobile, inclusiv iPad-ul făcut de Apple, duc la o cerere pentru serviciile online oferite cu serverele Intel. Chiar dacă vânzările pentru PC-uri au fost sub presiune în ultimul trimestru, piaţa microprocesoarelor a crescut atunci când companiile au înnoit serverele şi calculatoarele.

Veniturile şi profitul Intel au crescut puternic în primul trimestru, depăşind cu mult estimările analiştilor de pe Wall Street, în pofida temerilor că firma ar fi destabilizată din cauza scăderii vânzărilor de PC-uri.

Veniturile au crescut cu 25%, la 12,8 miliarde de dolari, în pofida unui defect tehnic al chipset-urilor noii platforme Sandy Bridge care a afectat vânzările procesoarelor din noua generaţie până în luna aprilie. Profitul operaţional a urcat cu 21%, la 4,2 miliarde de dolari, iar profitul net a avansat cu 29%, la 3,2 miliarde de dolari.