Sănătatea angajaţilor Takata-Petri, asigurată de Signal Iduna pentru 6 mil. euro

Autor: Adrian Dumitrache 20.04.2011

Signal Iduna Asigurări de Viaţă şi subsidiara din România a grupului japonez Takata-Petri au semnat recent o poliţă de asigurări private de sănătate care acoperă aproape 9.000 de persoane, valoarea primei depăşind 6 milioane de euro.

"Negocierile pentru acest contract au fost intense, desfăşurându-se pe o perioadă de aproape 10 luni", se arată într-un comunicat comun al Signal Iduna Asigurări de Viaţă şi Takata-Petri România.

Contractul a fost intermediat de OVB Allfinanz, firmă de consultanţă din domeniul pensiilor şi asigurărilor private.

Directorul de resurse umane al Takata-Petri România Loredana Ghituică a arătat că poliţa Signal Iduna acoperă angajaţii din cele cinci fabrici Takata, situate în Arad, Orşova şi Deta, plus copiii acestora. În total sunt circa 9.000 de asiguraţi.

"Acest contract încheiat între Signal Iduna şi Takata este o premieră în România atât din punctul de vedere al serviciilor medicale complete, cât şi în ceea ce priveşte amploarea şi planurile sale de extindere", a declarat directorul general adjunct al OVB Allfinanz Cristian Filimon.

Cele două părţi intenţionează să extindă contractul de asigurări astfel încât să garanteze asistenţă medicală pentru angajaţii Takata din toata ţara.

Toate serviciile medicale acoperite prin asigurare sunt furnizate de la 1 aprilie în reţeaua Signal Mediqa Net, care include peste 300 de clinici şi spitale private din ţară, potrivit comunicatului.

"Prin acest contract preluăm grijile financiare ale angajaţilor noştri. Toate serviciile de îngrijire medicală de care au nevoie angajaţii noştri sunt achitate direct de către Signal Iduna către clinicile şi spitalele partenere", a afirmat directorul administrativ şi financiar al Takata-Petri România Sascha Franz.

Vicepreşedintele directoratului Signal Iduna Asigurări de Viaţă Tiberiu Maier spune că poliţa încheiată acoperă toate costurile presupuse de îngrijirile medicale, ceea ce înseamnă că angajatul asigurat nu va plăti nimic atunci când se prezintă la clinică.

În plus, potrivit modificărilor aduse Codului fiscal, de la începutul acestui an prima de asigurare nu mai suportă decât impozitul unic de 16%, nu şi contribuţiile sociale, care în cazul angajatorului ajungeau la peste 27%, iar pentru angajat la 16,5% din venitul salarial individual.

"Aşadar, câştigul e de ambele părţi: angajatorul economiseşte peste 250 de euro pe lună la fiecare angajat, iar acesta din urmă îşi creşte venitul salarial cu 16,5%", a afirmat Maier.

Potrivit datelor Signal Iduna, piaţa locală a serviciilor medicale private a ajuns la 500 de milioane de euro şi va creşte cu 30% în acest an, urmând să atingă nivelul de 650 de milioane în 2012, ca urmare a lipsei de performanţă a asistenţei medicale furnizate de stat.

Cine sunt protagoniştii