Ce locuinţe caută chiriaşii români şi cât sunt dispuşi să plătească lunar pentru ele

Autor: Ionuţ MORARIU 19.04.2011

Decomandat, renovat, cu aragaz, frigider şi maşină de spălat. Acestea sunt câteva dintre cele mai importante criterii pe care le iau în calcul românii care doresc să închirieze un apartament, însă preţul contează în cea mai mare măsură.

75% dintre respondenţii unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro şi Agenţia pentru Locuinţe Noi indică acest criteriu drept important şi foarte important. Tot 75% dintre aceştia spun că un factor esenţial în alegerea locuinţei pe care o vor închiria este ca aceasta să fie decomandată.

"În topul cerinţelor urmează dotările şi gradul de renovare a locuinţei. Astfel pentru dotări (aragaz, frigider, maşină de spălat) 55% dintre respondenţi au dat calificativ 5 (foarte important) şi 15% calificativ 4 (important). În ceea ce priveşte renovarea, 35% dintre respondenţi au apreciat-o ca fiind foarte importantă şi 35% ca fiind importantă", spun reprezentanţii imobiliare.ro Şi accesul la mijloacele de transport în comun apare foarte sus în top, 45% dintre cei care au răspuns specifică acest indicator drept foarte important în decizia de a închiria o locuinţă.

Doar 15% dintre respondenţi îşi permit chirii lunare mai mari de 300 de euro. Citiţi mai mult despre ce locuinţe caută chiriaşii români pe www.gandul.info