CEO-ul producătorului de dulciuri Ferrero a murit într-un accident în Africa de Sud

Autor: Adrian Voicu 19.04.2011

Pietro Ferrero, CEO al grupului Ferrero, producătorul ciocolatei Nutella şi al bomboanelor Tic Tac, şi moştenitorul celei mai mari averi din Italia, a murit în urma unui atac de cord în Africa de Sud, la vârsta de 47 de ani, informează Bloomberg.

Ferrero a murit ieri în timp ce se plimba cu bicicleta în apropierea Cape Town. Acesta ar fi căzut de pe bicicleta sa, fiind declarat mort în urma unui presupus infarct, la scurt timp după sosirea ambulanţei.

"Italia a pierdut un om de afaceri care a oglindit cele mai bune calităţi ale noastre din istoria industriei - continua căutare a excelenţei, creativităţii şi determinarea de a lupta pentru protejarea brandului şi transformarea acestuia într-un simbol", a declarat ministrul de externe al Italiei Franco Frattini.

Moartea lui Pietro Ferrero vine într-un moment în care compania condusă de acesta analizează posibilitatea preluării Parmalat cu susţinerea unui grup de investitori italieni pentru blocarea intenţiei de achiziţie venite din partea companiei franceze Lactalis.