Accenture România şi-a schimbat şeful

Autor: Adelina Mihai 18.04.2011

Andrea Multari (foto), 41 de ani, a fost numit la începutul acestei luni în funcţia de director general al companiei Accenture România, în locul lui Maurizio Barini, care a condus operaţiunile din 2007. Multari lucrează în cadrul Accenture încă din 1998, după ce anterior a fost angajat timp de nouă ani în marina militară italiană. Ultima poziţie deţinută de acesta în cadrul Accenture România a fost cea de manager al diviziei de soluţii tehnologice.

Accenture, care este prezentă în România prin trei divizii - una de consultanţă, integrare de sisteme şi soluţii tehnologice, una de servicii de externalizare şi una de servicii IT -, a avut în 2009 o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro şi 48 de salariaţi prin intermediul companiei Accenture Central Europe B.V Amsterdam sucursala Bucureşti, potrivit datelor publicate de Registrul Comerţului.

De asemenea, la Registrul Comerţului mai apare înregistrată compania Accenture Services, cu afaceri de 10 milioane de euro în 2009 şi cu 241 de angajaţi. Multari a absolvit un program de masterat în Afaceri Internaţionale. Maurizio Barini, fostul şef al Accenture România, care lucrează în cadrul grupului de peste 24 de ani, a preluat funcţia de director general al Accenture pentru regiunea Danubia (Cehia, Slovacia, Ungaria şi România) şi pentru Accenture Cehia. Printre competitorii locali ai Accenture pe divizia de outsourcing se mai află companii precum Genpact, Wipro sau Emerson.