OTP dă credite pentru tratamente medicale cu dobânzi de 7,6% la lei

Autor: Ciprian Botea 18.04.2011

OTP Bank, filiala locală a celui mai mare grup financiar maghiar, a început să vândă credite pentru finanţarea cheltuielilor cu tratamente medicale sau intervenţii chirurgicale efectuate în clinici partenere. Suma maximă împrumutată este de 21.000 de lei.

Dobânda nominală este de 7,6% pe an în lei (marjă de 2% peste ROBOR la 3 luni), iar DAE ajunge la 13%. OTP a încheiat până acum un parteneriat la nivel naţional cu City Dent şi alte câteva parteneriate cu jucători regionali.

"Creditul medical este un produs proaspăt lansat, aşadar procesul de semnare a parteneriatelor cu clinici medicale este încă la început", au declarat reprezentanţii băncii. De asemenea, banca vrea să le dea credite de nevoi personale în rândul pensionarilor, pe care îi tentează cu dobânzi fixe de 10% pe an la lei.

Nu percepe comision de analiză a dosarului, iar creditul are ataşată o asigurare de viaţă gratuită. Comisionul lunar de administrare este de 0,2% din soldul rămas de rambursat, astfel că dobânda anuală efectivă urcă la 13% pe an.