Familia Andronescu a pariat 40 de milioane de euro într-o nouă afacere, cel mai mare spital privat din Bucureşti

Autor: Mirabela Tiron 14.04.2011

Familia Andronescu a pariat 40 de milioane de euro pe un nou business: cel mai mare spital privat din Capitală, Sanador, cu o capacitate de 290 de paturi, pentru care pacienţii vor plăti chiar şi 760 de lei (185 euro) pentru o zi de spitalizare. O noapte la hotelul InterContinental costă 170 de euro. Florin Andronescu, soţul lui Doris Andronescu, cea care este acţionar unic al Sanador, este recunoscut drept antreprenorul care dezvoltă businessuri pentru a le vinde.

Până acum afacerile de care şi-a legat numele sunt reţeaua de magazine Flanco, deţinută în prezent de acţionarii Asesoft, şi Credisson (astăzi Cetelem, cea mai mare companie locală de credite de consum).

"Doar în dotările spitalului au fost investite 10 milioane de euro, în timp ce pentru amenajarea şi construcţia acestuia s-au alocat 30 de milioane de euro. Ne aşteptăm ca în al treilea an de funcţionare spitalul să înregistreze profit, iar în maximum zece ani investiţia să fie recuperată", a declarat Sorina Mădălina Buculei, directorul de vânzări al spitalului, situat în apropiere de Piaţa Victoriei.

Aproape 200 de medici de la stat au fost aduşi pentru a lucra în spital. Clinicile Sanador au avut anul trecut afaceri de 11 milioane de euro, iar anul acesta şi-au bugetat 15-16 milioane de euro.

Cel mai mare spital privat din Bucureşti, inaugurat în urma unei investiţii de 40 mil. euro. Vezi aici ce tarife percepe. Galerie FOTO