Angst va deschide până la zece magazine şi vrea o creştere a afacerilor de peste 10%

Autor: Alice Gheorghe, Mediafax 10.04.2011

Producătorul de mezeluri Angst intenţionează să deschidă în acest an până la 10 magazine şi estimează o creştere a afacerilor cu 10%, de la 62 milioane de euro în 2010, pe fondul extinderii reţelei, a declarat Sorin Minea, acţionarul majoritar al companiei. În 2010, compania a avut afaceri similare cu anul anterior şi a obţinut profit. Reţeaua Angst este formată în prezent din 27 de magazine, după ce pe parcursul anului trecut compania a deschis şapte unităţi şi a închis cinci din zone neprofitabile.

"La magazine toată lumea s-a mişcat, am deschis şi eu mai multe magazine, dar mi-am dat seama că greşesc şi am preferat să pierd banii din investiţie şi să mă relochez", a spus Minea. El a adăugat că magazinele de proximitate înregistrează creşteri ale vânzărilor în ultima perioadă, în detrimentul marilor reţele comerciale. În contextul extinderii, acţionarul majoritar al companiei estimează o creştere de peste 10% a cifrei de afaceri în acest an şi un avans al profitului.

Potrivit lui Minea, 40% din încasările Angst sunt generate de reţeaua proprie de magazine, iar restul de vânzările din reţelele comerciale şi din HoReCa (10-12%). Compania deţine două fabrici şi comercializează produsele sub mărcile Angst şi Salsi.