Statul garantează credite ale Romcab Tg. Mureş de până la 12 mil. euro

Autor: Adrian Cojocar 10.04.2011

Conducerea producătorului de cabluri Romcab din Târgu-Mureş (MCAB), controlat de omul de afaceri Zoltan Prosszer, a convocat acţionarii pentru aprobarea unor acorduri de finanţare cu banca de stat EximBank sub forma unor linii de credit, acorduri de factoring, plafoane de garantare, credite de trezorerie destinate pre-finanţării proiectelor de dezvoltare aflate în derulare, precum şi credite de investiţii în limita sumei de 15 mil. euro.

Eximbank va emite pentru Romcab garanţii în valoare de 12 mil. euro în numele şi contul statului, garanţii ce urmează să susţină împrumuturile pe care compania vrea să le contracteze de la bancă.

Romcab a anunţat la începutul anului că va demara un plan de investiţii în valoare de 98 mil. euro cu scopul de a majora capacităţile de producţie existente, dar şi pentru extinderea pe producţia de cabluri de medie şi înaltă tensiune. Acţiunile Romcab au câştigat vineri 17,9% şi au închis ziua la un preţ de 7,7 lei/unitate. La acest nivel capitalizarea companiei este de 10,5 mil. euro.