Monaco are cele mai scumpe locuinţe de lux. Anul trecut un penthouse s-a vândut cu 240 mil. euro

Autor: Catalina Apostoiu 06.04.2011

Monaco a fost în 2010 cea mai scumpă piaţă rezidenţială de lux din lume pentru al treilea an consecutiv pe fondul cererii mari venite din partea cumpărătorilor bogaţi. Locuinţele din principat sunt la mare căutare printre milionari pentru că aici nu există impozit pe venitul personal, scrie Bloomberg.

Preţul mediu al unei case sau apartament de lux din Monaco s-a situat la 65.600 de dolari (46.200 de euro) pe metru pătrat, potrivit unui indice al preţurilor locuinţelor de lux realizat de compania londondeză Knight Frank. Cea mai mare tranzacţie încheiată în Monaco anul trecut a fost achiziţia La Belle Epoque (foto, în dreapta), un penthouse de lux cu o suprafaţă 1.600 de metri pătraţi, la un preţ de 240 de milioane de euro în luna septembrie.

Cumpărătorul, al cărui nume nu a fost făcut public, a provenit din Orientul Mijlociu. Londra a fost a doua cea mai scumpă piaţă cu un preţ de 56.300 de dolari pe metru păstrat, în timp ce Parisul a ocupat poziţia a cincea, cu 40.500 de dolari. Celelalte trei cele mai scumpe locaţii au fost de asemenea din Franţa.