Mercedes-Benz închiriază spaţiu de la Perini pentru maşini de oraş

Autor: Bogdan Alecu 06.04.2011

Mercedes-Benz România, reprezentantul pe piaţa locală al constructorului german, va închiria un spaţiu în cadrul showroomului Autoklass, din partea de sud a Capitalei, unde va prezenta modele din gama smart, brandul maşinilor de oraş al grupului Daimler AG.

"Mercedes-Benz comercializează direct marca smart şi expune autoturisme smart în acest spaţiu pentru a asigura vizibilitate mărcii în vederea creşterii vânzărilor. Procedăm în acest fel până când centrele noastre autorizate vor asigura standarde de reprezentare a mărcii", au declarat oficialii Mercedes-Benz România. Compania Autoklass, unul dintre cei mai mari dealeri Mercedes-Benz la nivel naţional, parte a grupului Romstal controlat de omul de afaceri Enrico Perini, a realizat o investiţie de peste 2 mil. euro într-un nou centru al mărcii germane la Timişoara.

Cel de-al şaptelea showroom al mărcii din cadrul reţelei Autoklass reprezintă prima deschidere a unui nou centru auto din acest an. Anul trecut vânzările mărcii smart au scăzut cu 20% faţă de anul precedent, potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), la 32 de unităţi. Spre comparaţie, Toyota iQ, unul din concurenţii modelului smart fortwo, a vândut anul trecut 13 exemplare. În 2010, segmentul mini a scăzut cu peste 40%, iar cel mai bine vândut model a fost şi cel mai ieftin, Chevrolet Spark, al cărui preţ porneşte de la 8.210 euro cu TVA, în timp ce preţul modelelor smart fortwo este cuprins între 10.618 euro şi 20.893 euro cu TVA în funcţie de versiune.