Prima zi de roadshow internaţional: Bursa de la Bucureşti a fost curtată de 40 de fonduri străine de investiţii

Autor: Roxana Pricop 06.04.2011

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Franklin Templeton Investments, administratorul activelor de 3,6 miliarde de euro ale Fondului Prorpietatea, au organizat azi la Londra primul road-show internaţional dedicat promovării pieţei locale de capital şi a celor mai lichide companii în rândul investitorilor instituţionali.

Roadshow-ul a fost deschis printr-o conferinţă în care Valentin Ionescu, director general al BVB, alături de Greg Konieczny, vicepreşedinte executiv Franklin Templeton Investments, Victor Cazana, şeful Oficiului Participantiilor Statului şi Privatizării în Industrie, şi Cristian Popa, viceguvernator BNR, au prezentat investitorilor Bursa de Valori Bucureşti, experienţa listării Fondului Proprietatea, precum şi climatul investiţional la nivel macroeconomic.

Printre cei 40 de investitori instituţionali prezenţi la eveniment se numără fonduri mutuale, fonduri de hedging şi fonduri de pensii ce activează în Europa Centrală şi de Est.

Conferinţa a fost urmată de o serie de întâlniri bilaterale între reprezentanţii companiilor listate la BVB participante la eveniment şi reprezentanţi ai investitorilor instituţionali internaţionali, întâlniri ce vor continua şi mâine, 7 aprilie.

Pe 6 şi 7 aprilie, la Bursa de la Londra are loc evenimentul "Romanian Day". Evenimentul precede una dintre cele mai mari oferte publice de pe piaţa românească de capital, vânzarea a 9,84% din Petrom, dar şi ofertele de acţiuni derulate de transportatorii naţionali de energie Transelectrica şi Transgaz, aşteptate să aibă loc în acest an.