Cetelem, creştere de 30% a creditelor noi în T1

Autor: Ciprian Valentin Botea 05.04.2011

Cetelem, cea mai mare companie din piaţa creditelor de consum controlată de grupul francez BNP Paribas, a vândut în primul trimestru credite mai mari cu 30% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.

"Anul acesta ne-am bugetat o creştere cu 25% a finanţărilor noi acordate şi evoluţia din primul trimestru arată că suntem în linie cu obiectivul propus. Ne concentrăm în special pe carduri şi pe creditele online", a declarat Gilles Zeitoun, directorul general al Cetelem. El nu a precizat însă volumul efectiv al creditelor nou-acordate. Compania avea la sfârşitul anului trecut un portofoliu de credite de 807 mil. lei (192 mil. euro), în scădere de la circa 900 mil. lei în decembrie 2009, în ciuda creşterii cu 29% a finanţărilor noi. Acest lucru reflectă faptul că finanţările noi nu au ţinut ritmul cu rambursările.

Zeitoun susţine că perspectivele pieţei creditelor de consum sunt încurajatoare, un studiu recent al Cetelem indicând că 89% din români intenţionează să-şi majoreze cheltuielile anul acesta în detrimentul economisirii. "Activitatea noastră este strâns legată de consum şi rezultatele acestui studiu sunt încurajatoare."