Ibis Gara de Nord se extinde pe conferinţe

Autor: Mirabela Tiron 04.04.2011

Omul de afaceri Radu Enache, proprietarul lanţului ho­telier Continental Hotels, a investit 50.000 de euro în dezvoltarea a două noi săli de conferinţe, cu o capacitate de 130 de locuri, la hotelul de trei stele Ibis de la Gara de Nord.

"Începând cu luna aprilie, hotelul Ibis Bucureşti Gara de Nord îşi consolidează serviciile pentru organizarea de evenimente corporate, inaugurând două noi săli de conferinţă", au transmis oficialii hotelului.

Noile săli, Enescu B şi Brahms, au o capacitate de 70, respectiv 60 de locuri în format cinema. Hotelul Ibis are în total opt săli de conferinţă, cu o capacitate totală de aproximativ 400 de persoane.

Unitatea de trei stele de la Gara de Nord, des­chisă în urmă cu aproape zece ani, a or­ga­nizat peste 250 de se­minarii, cursuri, conferinţe şi evenimente în sălile pe care le are. Hotelul Ibis este operat sub contract de management de grupul Accor. Pe piaţa hotelieră din Capitală nu există date cu privire la sumele totale aduse de evenimente, însă, potrivit estimărilor ZF, această nişă de piaţă se ridică la 30-50 de milioane de euro anual, dacă se ia în considerare că aproape jumătate din încasările hotelurilor sunt aduse de segmentul de evenimente.

Continental Hotels, care operează 14 hoteluri pe piaţa românească, a obţinut o cifra de afaceri estimată de până la 85,5 milioane de lei (20 milioane de euro) anul trecut.