Retailerul de mobilă Jysk vrea şapte magazine în Bucureşti

Autor: Ioana David 04.04.2011

Retailerul de mobilă şI decoraţiuni interioare Jysk, care operează din 2007 o reţea de magazine în provincie şi-a propus ca în următorii cinci ani să ajungă la şapte magazine în Bucureşti. În total, în aceste interval compania şi-a propus să deschidă 30-40 de magazine în ţară.

Compania a anunţat astăzi deschiderea primului magazin din Bucureşti, în Militari Shopping Center, pe o suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi.

"Anunţăm deschiderea primului magazin din Bucureşti, după ce în ultimii patru ani ne-am concentrat pe principalele oraşe mari din ţară aşa încât să stabilim o prezenţă puternică în România înainte de a intra în competiţie pe piaţa dinamică şi aglomerată din Capitală", a declarat Alexandru Bratu, country manager al JYSK România.

Primul magazin deschis în România în 2007 a fost la Oradea, astăzi singurul oraş unde compania operează două spaţii comerciale. Ulterior, reţeaua a fost extinsă cu câte un magazin în Arad, Baia Mare, Constanţa, Cluj, Deva, Galaţi, Piteşti, Satu Mare, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara.

Cu excepţia magazinului din Târgu Mureş şi a celui din Bucureşti, spaţiile JYSK sunt situate în incinta galeriilor comerciale ale hipermarketurilor Real şi au o suprafaţă medie de 1.500 de metri pătraţi.

Compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 14,5 de milioane de euro, iar anul acesta şi-a bugetat o creştere de 10-12%.

Grupul, cu activitate în 34 de ţări, este deţinut de danezul Lars Larsen.