Doi noi vicepreşedinţi la CEC Bank; deocamdată nu s-a discutat înlocuirea lui Gheţea - oficiali

Autor: Ovidiu Bărbulescu - Mediafax 03.04.2011

Statul a decis să nu prelungească mandatul a doi vicepreşedinţi ai CEC Bank, Gheorghe Carabasan şi Cristian Tudorancea, şi nu a hotărât încă dacă va da un nou mandat actualului preşedinte, Radu Graţian Gheţea, după ce săptămâna trecută MFP a respins raportul pe 2010.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX că, în AGA de joi - 31 martie, raportul financiar pentru 2010 nu a fost aprobat de acţionarul majoritar al băncii, Ministerul Finanţelor Publice, care a ridicat anumite obiecţii şi întrebări faţă de conţinutul acestuia.

Pe de altă parte, surse din Ministerul Finanţelor Publice susţin că raportul anual nu a fost respins, ci s-a cerut o amânare a aprobării întrucât reprezentanţii statului au avut anumite nelămuriri.

"Nu s-a discutat încă despre mandatul preşedintelui Gheţea, dar mandatele a doi vicepreşedinţi, Carabasan şi Tudorancea, nu au mai fost prelungite", au arătat sursele citate.

Pe de altă parte, surse bancare au declarat pentru MEDIAFAX că în piaţă se vorbeşte deja de înlocuitorii celor doi, unul dintre aceştia fiind actualul preşedinte al Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL), Andrei Stamatian.