Electra merge în Turcia

Autor: Ziarul de Duminica 03.04.2011

Spectacolul "Electra" montat de Mihai Măniuţiu la Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu va fi prezentat în Turcia în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Turkish State Theatres Sabanci International Theatre Festival. Festivalul are loc în perioada 27 martie - 30 aprilie la Adana, un oraş situat în partea central-sudică a Turciei, la 30 km distanţă de Marea Mediterană.

Trupa teatrului sibian va urca pe scena festivalului alături de Grupul Iza pentru a susţine două reprezentaţii programate luni, 4 aprilie, respectiv marţi, 5 aprilie, începând cu ora 20:00. Ambele reprezentaţii vor avea loc la Teatrul de Stat din Adana şi vor avea subtitrare în limba engleză şi limba turcă. Acest turneu se realizează cu sprijinul ICR Istanbul.

State Theaters' Sabanci International Theater Festival este o iniţiativă privată a unui important protector al artelor din Turcia, Sakip Sabaci. Fondat în 1998, festivalul reuşeşte să atragă anual peste 20.000 de spectatori, dezvoltând un program artistic cu spectacole din 42 de ţări.