BCR ia un împrumut în valoare de 75 milioane euro de la BEI, pentru finanţarea IMM-urilor

Autor: Alexandra Chelu 01.04.2011

Banca Comercială Română (BCR) a semnat un nou acord cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), pentru contractarea unui împrumut în valoare de 75 milioane euro destinat finanţării proiectelor dezvoltate de IMM-uri, companii cu capitalizare medie şi sectorul public.

Cele 75 milioane de euro reprezintă a doua tranşă a împrumutului pentru IMM-uri în valoare totală de 150 milioane euro, încheiat între BEI şi BCR în 2009.

"Companiile şi autorităţile din sectorul public au trecut prin momente dificile în ultimii doi ani. Numeroase proiecte de investiţii au fost blocate, ducând astfel la adâncirea crizei economice. În prezent, România iese treptat din recesiune. Clienţii trebuie să depăşească această lipsă de încredere şi să reînceapă să investească. Băncile trebuie să îşi adapteze strategiile şi să încerce să faciliteze accesul la finanţare. Iar BCR face exact acest lucru, alături de BEI: oferim finanţare accesibilă pentru a contribui la relansarea investiţiilor, creşterea productivităţii şi stimularea ocupării forţei de muncă", a declarat Wolfgang Schoiswohl, vicepreşedinte responsabil cu segmentul de companii al BCR.

Finanţarea prin intermediul fondurilor BEI poate fi accesată de o categorie vastă de beneficiari, cum ar fi IMM-uri, companii mid-cap mici şi autorităţi din sectorul public care intenţionează să dezvolte proiecte în sectoare de activitate precum industrie, turism, servicii şi agricultură. Aceşti clienţi vor putea solicita finanţare de până la 12,5 milioane euro pentru proiecte în valoare de până la 25 milioane euro.