Sorin Oprescu: Voi candida ca independent

Autor: Mediafax 31.03.2011

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că va candida la următoarele alegeri tot ca independent, însă, dacă va fi susţinut de unele partide, le va mulţumi.

Întrebat dacă ia în calcul o candidatură sub sigla USL, Oprescu a răspuns: "Nu am discutat nicio posibilă susţinere. Ei (liderii PSD şi PNL - n.r.) şi-au exprimat poziţia la timpul cuvenit, eu am ieşit şi am spus că sunt onorat. (...) Am fost acuzat de-a lungul timpului că aş fi făcut blat cu unii sau cu alţii. Eu nu am făcut blat decât cu bucureştenii şi în niciun caz nu îmi voi schimba orientarea. Voi participa ca independent. Nu mi-am cumpărat niciodată sprijinul, dar, dacă a venit, am mulţumit celor care au avut încredere în mine".

El a mai afirmat, răspunzând unor întrebări ulterioare, că nu a fost niciodată vorba să candideze sub sigla unui partid sau să "aparţină" unui partid şi a afirmat că nu va face niciodată "rabat" de la asta.

"Am văzut cât de mult împietează o hotărâre politică aberantă asupra problemelor administrative. Nu vreau să fac figuraţie pentru cine ştie ce funcţie, nu am alergat niciodată după funcţii. Eu doar mi-am asumat responsabilităţi. Deci nu e vorba de nicio apartenenţă de partid, ci doar de sprijin, al tuturor celor care vor asta", a precizat Oprescu. Citiţi mai mult despre candidatura lui Sorin Oprescu pentru primăria Capitalei pe www.mediafax.ro