Chevrolet Malibu sau ce alternativă oferă americanii la VW Passat

Autor: Bogdan Alecu 31.03.2011

În cadrul Salonului Auto de la Shanghai de la finele lunii viitoare, dar şi la Salonul de la New York, Chevrolet va lansa noul Malibu, sedanul de segment mediu care va concura în acelaşi segment cu Opel Insignia, Volkswagen Passat sau Ford Mondeo.

Malibu va fi disponibil cu o gamă globală de motoare, cu patru cilindri şi împreună cu transmisii cu şase viteze. Noul model a fost conceput pentru a ieşi în evidenţă pe toate pieţele lumii. Noul Malibu este primul model de clasă medie al Chevrolet care va fi vândut la nivel global. Acesta va fi vândut în aproape 100 de ţări de pe şase continente şi va fi construit în mai multe ţări, ce vor include China şi două uzine în Statele Unite.

În 2010, Malibu a fost cel mai bine vândut model al Chevrolet şi al GM, cu aproape 200.000 de autovehicule vândute.

Cu noul Malibu, Chevrolet îşi menţine oportunităţile de creştere la nivel global. Cea mai mare marcă a General Motors se află în mijlocul unui proces de lansare a unei familii globale de autovehicule cu consum scăzut de carburant, care include modelele Cruze, Volt, Sonic/Aveo, Spark şi Malibu. Aceste noi autovehicule concurează în cele mai mari patru segmente ale pieţei auto globale, acoperind 54% din numărul total de vânzări din 2010, excluzând modelele de lux. Noul Malibu se înscrie în segmentul global "D", care, în 2010, a reprezentat 9 procente (peste 5,7 milioane de autovehicule) din numărul total de vânzări la nivel global.

Anul trecut, Chevrolet a vândut 4,26 milioane de autovehicule în întreaga lume - în medie, un autovehicul la fiecare 7,4 secunde. Opt dintre cele zece pieţe care au oferit Chevrolet cel mai mare număr de vânzări au reprezentat ţări aflate în curs de dezvoltare - Brazilia, China, Uzbekistan, Mexic, Rusia, India, Argentina şi Columbia. Se preconizează că, până în 2012, pieţele în curs de dezvoltare vor absorbi peste 50% din numărul global de vânzări al mărcii Chevrolet.

Peste 600.000 de autovehicule Malibu au fost vândute în întreaga lume din 2008, an în care acest model a fost declarat Maşina Nord-Americană a Anului. Modelul Malibu din 2013 reprezintă cea de-a opta generaţie a acestei familii, de la primul Malibu lansat în 1964.