Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ziarul Financiar 28.03.2011
Modine Manufacturing Company, lider în domeniul tehnologiei termale, va construi o fabrică de 10 mil. euro în Mezokovesd, nord-vestul Ungariei, scrie Portfolio.hu. Compania americano-germană va crea 230 de locuri de muncă. Producţia în cadrul fabricii ar putea începe în aproximativ un an.
Serbia va anula probabil vânzarea Telekom Srbija şi va recurge la vânzări de obligaţiuni pentru a-şi acoperi necesităţile de finanţare după ce singura ofertă, depusă de Telekom Austria, s-a situat sub preţul de 1,4 mld. euro cerut de guvern, scrie Bloomberg.
Compania italiană de construcţii CMC di Ravenna a fost selectată de guvernul bulgar pentru construirea primei secţiuni din autostrada Maritsa către graniţa cu Turcia, potrivit Sofia News Agency. CMC di Ravenna a oferit cel mai bun preţ din şapte oferte eligibile, de 2,12 mil. euro/km.
Viettel, compania vietnameză de telecomunicaţii, va investi aproximativ 600 mil. dolari în Ucraina pentru lansarea de servicii de acces la internet broadband, a declarat directorul agenţiei ucrainene pentru investiţii şi managementul proiectelor de investiţii Vladislav Kaskiv, citat de KyivPost.
Grupul ungar MOL a anunţat demisia lui Gyorgy Mosonyi din poziţia de CEO al grupului şi de membru al consiliului director începând cu 30 aprilie 2011, potrivit Portfolio.hu. Începând cu data de 1 mai, noul CEO al MOL va fi actualul director financiar Jozsef Molnar.