Grand Arena mai are trei chiriaşi în food-court

Ziarul Financiar 27.03.2011

Numărul chiriaşilor din zona de food-court a centrului comercial Grand Arena din sudul Capitalei s-a înjumătăţit în ultimul an, astfel că la ora actuală mai sunt operaţionale doar unitatea Spring Time, cafeneaua Canephora şi buticul Top Sandwich, după ce restaurantul Swiss Grill şi alte două cafenele au fost închise în ultima perioadă.

În zona în care iniţial erau mese pentru clienţii restaurantelor au fost amenajate locuri de joacă pentru copii, în timp ce un alt spaţiu de la etaj a fost preluat de către operatorul unui centru de biliard. Zona de karting, inaugurată în urmă cu un an, nu este funcţională în permanenţă.

"Un operator de biliard a deschis un spaţiu în ultima lună, iar în total avem următorii clienţi la primul etaj: două restaurante, un bar, un centru de biliard, o zonă de karting şi doi operatori de spaţii de joacă pentru copii. Zona de karting trebuie închisă câte zece zile la fiecare două luni pentru repararea pistei şi a karturilor", a precizat Mikael Harfi, director şi unul dintre acţionarii firmei Euroinvest Intermed, proprietarul Grand Arena.

Mallul din sudul Capitalei, primul deschis în Bucureşti după izbucnirea crizei financiare, a avut de la început un grad de ocupare mai redus decât celelalte proiecte de pe piaţă, iar în cei doi ani de operare peste 20 de retaileri au închis magazinele din cadrul complexului.

"Motivele pentru care am închis cred că sunt evidente. Nu erau clienţi la etajul centrului comercial", a declarat şi Cristina Cărbunaru, fostul director administrativ al reţelei de restaurante City Grill.