ING Asigurări închide centrul regional de servicii de la Cluj deschis anul trecut

Autor: Liviu Chiru 23.03.2011

Olandezii de la ING Asigurări au decis să renunţe la centrul regional de servicii de la Cluj, care asigura de anul trecut o parte din funcţiile departamentelor IT, financiar şi de operaţiuni pentru companiile de asigurări ale grupului din regiune.

Decizia a venit ca urmare a schimbării strategiei diviziei de asigurări, care a renunţat la centralizarea operaţiunilor, în favoarea flexibilizării serviciilor.

Planurile iniţiale prevedeau ca numărul angajaţilor să ajungă la 400 anul acesta, urmând să crească spre 1.000 de persoane în 2013.

"Realizăm că această decizie îi afectează în special pe angajaţii noştri din centrul de servicii din Cluj-Napoca. Suntem dedicaţi să îi sprijinim în mod activ în găsirea unui loc de muncă sau în relocarea lor", spune David Knibbe, CEO al ING Insurance Central and Rest of Europe (CRE).

Reprezentanţii grupului precizează că decizia de renunţare la centrul de servicii de la Cluj nu va afecta prezenţa ING Asigurări în regiune şi nici operaţiunile bancare sau de asigurări ale ING în România.