Broadhurst a ieşit din Prodplast pentru 4,18 mil. €

Autor: Andrei Chirileasa 22.03.2011

Fondul de investiţii Broadhurst şi-a vândut luni participaţiile de 12,7% deţinute la producătorul de mase plastice Prodplast Bucureşti (PPL) şi la compania imobiliară Prodplast Imobiliare (PPLI) pentru suma totală de 17,38 mil. lei (4,18 mil. euro).

SIF Oltenia (SIF5) a cumpărat jumă­tate din pachetele vândute de Broadhurst în fiecare dintre cele două companii, consolidându-şi participaţiile, ceilalţi cumpărători nefiind însă raportaţi.

Broadhurst s-a aflat în ultimii ani în conflict cu principalul acţionar al celor două companii, omul de afaceri Florin Pogonaru, care a divizat la sfârşitul lui 2008 Prodplast, transferând terenurile companiei către societatea nou-înfiinţată Prodplast Imobiliare, pe care ulterior a listat-o pe sistemul alternativ al Bursei din Sibiu, deşi iniţial se angajase să o listeze pe o piaţă reglementată. Broadhurst nu a reuşit însă să-l forţeze pe Pogonaru să lanseze ofertă de preluare pentru participaţiile minoritare.

Prodplast Imobiliare a fost evaluată prin tranzacţiile de luni la 116 mil. lei (28 mil. euro), deşi a avut în 2010 venituri totale de 3,4 mil. lei şi un profit net de 0,54 mil. lei. Capitalurile proprii ale companiei erau de 40,5 mil. lei. Firma deţine însă un teren de 45.000 de metri pătraţi în zona Obor din Bucureşti şi încă unul de 30.000 de metri pătraţi în zona Pipera-Tunari.