E oficial: FITS începe la final de mai şi se termină la început de iunie

Autor: Pop Ioan 21.03.2011

Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu anunţă oficial perioada de desfăşurare a celei de-a XVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ce va avea loc anul acesta între 27 mai şi 5 iunie.

Festivalul va aduce la Sibiu participanţi din 70 de ţări şi va prezenta peste 300 de evenimente în peste 60 de spaţii de joc, aşteptând zilnic 60 000 de spectatori.

Ediţia 2011 fi deschisă prin două reprezentaţii de excepţie: "Idiotul" după Feodor Dostoievski, spectacol al companiei Meno Fortas Nekrosius Theatre Company din Lituania şi "Transition" al companiei Aktion Theater Pan. Optikum din Geremania.

Regizorul lituanian Eimuntas Nekrošius a fost premiat anul trecut pentru "Idiotul", în cadrul Galei "Golden Stage Cross", cu titlul de cel mai bun regizor. Spectacolul are o durată de 5 ore, cu 3 pauze de 15 minute fiecare, iar preţul unui bilet este de 30 lei, tarif unic.

Pan Optikum este o companie specializată în producţii de teatru şi muzică în aer liber. Compania germană va deschide ediţia din acest an a Festivalului cu un grandios spectacol de lumină, acrobaţii, instalaţii şi muzică bazat pe un text al scriitorului libanez Wajdi Mouawad. "Transition" este un spectacol în aer liber ce pune în discuţie ideea de identitate într-o comunitate.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este organizat de Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Local al Municipiului Sibiu, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Institutului Cultural Român, Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, Consiliului Judeţean Sibiu şi UNITER.