Curtea de Apel Braşov închide procedura de reorganizare judiciară la RAFO, după 5 ani de insolvenţă

Autor: Mediafax 10.03.2011

Curtea de Apel Braşov a decis irevocabil să menţină decizia tribunalului de închidere a procedurii de reorganizare judiciară a Rafo Oneşti, după o perioadă de 5 ani de insolvenţă, ceea ce permite societăţii să reintre în circuitul normal de business, anunţă casa de avocatură "Boştină şi Asociaţii", informează Mediafax Business.

"Casa de Avocatură a obţinut în instanţă evitarea falimentului Rafo şi închiderea irevocabilă a procedurii de reorganizare judiciară a companiei. La 8 martie, Curtea de Apel Braşov a decis irevocabil menţinerea soluţiei Tribunalului Braşov de închidere a procedurii reorganizării judiciare a Rafo, după o perioadă de 5 ani de insolvenţă. Decizia permite societăţii să reintre în circuitul de business normal, cu consecinţe benefice pentru mediul economic şi social din zonă", se arată într-un comunicat transmis joi de casa de avocatură "Boştină şi Asociaţii", care a reprezentat în instanţă compania din Oneşti.

Curtea de Apel Braşov a respins cererea de suspendare a judecăţii recursului, a respins ca tardiv recursul declarat de creditorii şi a respins, ca nefondat, recursul declarat de creditorul Glencore Energy UK. Hotărârea este irevocabilă.

"Soluţia are o importanţă enormă pentru societate, confirmând că Rafo este un business viabil, permiţând companiei să primească garanţiile bancare pentru a accesa finanţările necesare repornirii fluxurilor tehnologice, blocate până în prezent de existenţa procedurii de insolvenţă. Este un succes al întregii echipe de avocaţi, a cărei strategie a dat roade", a declarat avocatul partener Bogdan Paraschiv, coordonatorul echipei de avocaţi care a reprezentat în instanţă compania Rafo.

Conform legii, reorganizarea judiciară este procedura ce se aplică debitorului, persoană juridică, în vederea achitării datoriilor acestuia, conform unui program de plată a creanţelor.

Procedura de reorganizare judiciară se închide prin sentinţă, în urma îndeplinirii tuturor obligaţiilor de plată asumate în planul de reorganizare, confirmat de judecatorul sindic.