Cosmote vine cu o nouă ofertă de net mobil 3G pentru abonaţi şi utilizatorii de cartele prepay

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 08.03.2011

Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat noi oferte de servicii de internet mobil 3G pentru clienţii cu abonament sau de cartele prepay, traficul de date putând fi folosit atât pe telefonul mobil cât şi pe computer, folosind telefonul mobil ca modem.

"Evoluţia tehnologiei şi a complexităţii website-urilor implică un volum mai mare de trafic de date. Am creat noile extraopţiuni Connect Mobile cu scopul de a le oferi clienţilor noştri pachete de date gândite pentru a răspunde cerinţelor lor, acoperind toate nevoile de trafic, la preţuri foarte avantajoase", a declarat Gabriel Ioniţă, Senior Manager, Products & Services Development, Cosmote România.

Serviciul de net mobil Connect Mobile Optând le permite abonaţilor să navigheze pe internet de pe telefonul mobil sau să îl folosească drept modem pentru computer, fără nicio restricţie, la viteze de transfer de până la 7,2 Mbps.

Cel mai ieftin pachet Connect Mobile, cu un tarif de 3 euro pe lună (fără TVA) include trafic de 250 MB, la depăşirea căruia viteza de transfer scade la 128 kbps, dar traficul suplimentar astfel efectuat nu va fi taxat suplimentar. Un abonament Connect Mobile cu trafic lunar de 3 GB costă 6,7 euro iar un abonament cu 5 GB costă 10 euro.

Pentru utilizatorii de cartele prepay Cosmote a lansat mai multe extraopţiuni, începând de la extraopţiunea de 2 euro pentru 50 MB, ce poate fi folosită timp de 30 de zile. Extraopţiunile oferă până la 1,5 GB trafic. Extraopţiunea cu trafic de 1,5 GB costă 7 euro. Serviciul permite navigarea pe internetul mobil fără restricţii sau utilizarea teminalului ca modem pentru computer, la viteze de transfer de până la 7,2 Mbps. Din momentul în care volumul de trafic inclus este consumat, traficul suplimentar este facturat cu 0,2 euro pe MB.

Utilizatorii Cartelei Cosmote sau cei ai Cartelei Frog pot activa extraopţiunile de mai multe ori în cursul unei luni. Serviciile 3G ale Cosmote sunt disponibile în prezent în peste 3.500 de localităţi din întreaga ţară. Reţeaua 3G oferă acces la internet cu viteze de până la 21,6 Mbps.

Utilizatorii cartelei Cosmote Internet pot beneficia începând din 8 martie de servicii de roaming atunci când călătoresc în străinătate.

Serviciile de roaming sunt disponibile în 54 de ţări prin intermediul a 145 de parteneri, în timp ce serviciile 3G sunt disponibile în 40 de ţări prin 65 de parteneri.