Boc: Creşterea preţului la carburanţi,un efect prost al cedării rezervelor de petrol ale ţării

Autor: Mediafax 08.03.2011

Creşterea preţului la carburanţi reprezintă un efect prost al faptului că rezervele de petrol ale ţării au fost cedate anterior, în 2004, printr-un contract defavorabil, singurul lucru aflat acum la îndemâna Guvernului fiind doar să continue controlul prin ANAF şi Consiliul Concurenţei, susţine premierul Boc.

Întrebat, marţi, de jurnalişti cum comenteaz faptul că Petrom a majorat preţurile la carburanţi, şeful Guvernului a răspuns: "Prost".

"Cum să comentez? Prost, pentru că asta înseamnă să nu ai sub control rezervele petroliere ale ţării şi să închei contract cu Petrom aşa cum a încheiat altcineva în 2004, nu vreau acuma să fac atacuri politice. Asta înseamnă să cedezi rezervele petroliere ale ţării, asta înseamnă să stabileşti printr-un contract până în 2014 că nu poţi să intervii pe redevenţe, asta înseamnă să faci contracte în defavoarea statului, ca acum să utilizezi doar mijloace colaterale de control prin ANAF sau Consiliul Concurenţei, pentru a verifica dacă aceste lucruri au o susţinere reală sau nu.

Evident că voi continua analizele împreună cu Consiliul Concurenţei şi ANAF", a spus Boc.

OMV Petrom (SNP) a majorat marţi preţul benzinei şi al motorinei cu nouă bani pe litru, cel mai scump sortiment ajungând la 5,96 de lei pe litru, potrivit datelor companiei petroliere.