Haos la Steaua: Lăcătuş a plecat! Cîrţu, în stand-by pentru antrenor. MM nu mai pleacă! Piţi, atac dur la MM

Autor: Pro Sport 07.03.2011

Tehnicianul Marius Lăcătuş a demisionat de la echipa Steaua, a doua zi după eşecul în faţa formaţiei FC Braşov, scor 0-3, în etapa a XX-a a Ligii I, a anunţat finanţatorul stelist Gigi Becali. "Lăcătuş a venit în faţa echipei şi a anunţat că-şi dă demisia, a plecat", a declarat Gigi Becali la Sport.ro.


Odată cu demisia lui Lăcătuş, finanţatorul Stelei pare să fi preluat comanda echipei. Europarlamentarul a declarat că l-a retrogradat pe Tănase din funcţia de căpitan al Stelei, numindu-l pe Eric Bicfalvi în locul său. De asemenea, finanţatorul a precizat că brazilianul Maicon va fi titular în prima echipă a Stelei în meciul cu Victoria Brăneşti.

După o lungă discuţie cu suporterii, managerul MM Stoica a hotărât să nu plece de la gruparea roş-albastră.

În aceste condiţii venirea lui Sorin Cîrţu pe banca tehnică este pusă sub semnul întrebării, mai ales că nici suporterii nu îl agrează pe tehnicianul oltean.

Cei doi au avut numeroase conflicte în ultima vreme, care s-au terminat cu jigniri. MM a pus dintotdeauna la îndoială calităţile lui Cîrţu ca antrenor, criticându-l cu fiecare ocazie.

Fost antrenor al Stelei la începutul campionatului, Victor Piţurcă i-a luat apărarea fostului său coleg de la Steaua, Marius Lăcătuş, declanşând un atac extrem de dur la adresa managerului general al echipei, Mihai Stoica.

"Asta ar fi chiar culmea să fiu pe primul loc într-un top al antrenorilor doriţi la Steaua. V-am spus că până în vară nu voi antrena absolut nici o echipă şi aşa se va întâmpla. Mă aşteptam de mult la mişcarea asta, era previzibilă. Aşa se va întâmpla în continuare la Steaua. Este nevoie de un proiect pe o perioadă mai mare, ca să îţi poţi face treaba. Vom avea parte de asemenea episoade în continuare", a spus Piţurcă.

Fostul antrenor al echipei Steaua Bucureşti, Marius Lăcătuş, a declarat, luni, că a decis să-şi dea demisia în urma celor întâmplate la partida cu FC Braşov, scor 0-3, din etapa a XX-a a Ligii I, informează site-ul oficial al grupării din Bulevardul Ghencea.

"În urma celor întâmplate la meciul cu FC Braşov am decis să îmi dau demisia din funcţia de antrenor principal al echipei. Le urez multă baftă băieţilor în viitor şi le doresc să obţină rezultate cât mai bune. Pe această cale îi rog pe suporteri să fie alături de echipă, pentru că Steaua are mare nevoie de ei. Forza Steaua", a spus Lăcătuş.

Sursa citată notează că alături de Marius Lăcătuş a părăsit echipa şi secundul Ioan Naghi. Roş-albaştrii vor fi pregătiţi în continuare de Gabriel Caramarin, Edi Iordănescu, Eugen Nae şi Michele Bon.

Cosmin Olăroiu spune că nu este interesat să revină la Steaua şi că patronul Gigi Becali nu procedează bine atunci când dă vina pentru jocul slab al Stelei doar pe unul sau doi jucători.

"Nu mă interesează că Gigi Becali mă vrea la Steaua. Nu am timpul necesar şi starea să comentez mereu ce spune Gigi. Nu vreau să discut subiectul Steaua. Nu vin la Steaua din motive personale. E foarte greu să faci performanţă la Steaua, dar şi la alt club. Nu cred că-i o problemă de antrenor, sunt mult mai multe probleme.

Cred că Steaua are nevoie de multe lucruri: linişte, o strategie. Nu am vorbit cu nimeni de acolo. Suporterii Stelei ştiu mai bine despre ce e vorba, am discutat cu ei. Refuzul meu de a vorbi despre Steaua e doar din bun-simţ, viaţa mea, familia mea are alte personalităţi. Dică a venit singur la Steaua, s-a prezentat acolo singur? Nimeni nu poate să-l acuze pe Dică de ce se întâmplă la Steaua. Ce se întâmplă acolo, se întâmplă de 4 ani!". Citiţi mai mult despre haosul de la Steaua în urma demisiei lui Lăcătuş pe www.prosport.ro