Noul Renault Twizy: cât un Logan, dar total nepoluant

Autor: Promotor 03.03.2011

Renault Twizy va putea fi văzut şi pe şosele, nu doar pe la saloanele auto, scrie ProMotor. Cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011, francezii au anunţat că micul lor vehicul electric va intra în producţia de serie la finalul anului, iar preţul va fi de 6.900 euro.

Faţă de conceptul iniţial, modelul de serie (prezentat la Paris 2010) are o configuraţie 1+1 locuri (în spatele şoferului fiind spaţiu la limită pentru încă un pasager, în rest acesta fiind destinat bagajelor). Twizy oferă o autonomie maximă de 115 km şi o putere de 9 CP, suficient pentru ca vehiculul să atingă o viteză de 75 km/h.

Revenind la preţ, anul trecut francezii anunţau că vor fi primii care vor oferi pe piaţă o maşină electrică de doar 5.000 euro. La fel cum s-a întâmplat cu Loganul, care ar fi trebuit să fie "maşina de 5.000 euro", Twizy va avea un preţ mai mare, de 6.900 euro, însă, în anumite ţări, datorită bonusurilor guvernamentale, preţul va fi mult mai mic. Citiţi mai multe despre cea mai ieftină maşină electrică de la Renault pe www.promotor.ro.