Imagini din statelit cu o posibilă instalaţie nucleară în Siria

Autor: Mediafax 25.02.2011

Un centru de cercetare american, ISIS, a postat online imagini suprinse de satelit care confirmă, potrivit acestuia, suspiciunile privind activităţile nucleare ale Siriei şi intenţia acesteia de a ascunde o instalaţie suspectă care ar putea avea legătură cu un reactor bombardat de Israel în 2007.

Fotografiile, care pot fi văzute începând de miercuri pe pagina de Internet a acestui organism specializat în proliferarea nucleară, au fost realizate imediat după o cerere de inspecţie a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), în mai 2008, relatează AFP.

Joi seara, preşedinţia Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor, Ileana Ros-Lehtinen, s-a declarat "profund îngrijorată" în urma publicării fotografiilor prin satelit.

"Distrugerea în 2007 de către Israel a unei posibile uzine de îmbogăţire a uraniului în Siria a pus capăt ameninţării imediate, dar noi indicii arată că regimul nu a renunţat încă la ambiţiile sale nucleare", a declarat Ros-Lehtinen, care i-a cerut preşedintelui Barack Obama să intensifice presiunile asupra Damascului prin intermediul unor sancţiuni. Citiţi mai mult despre imaginile din satelit cu o posibilă instalaţie nucleară în Siria pe www.mediafax.ro