Asalt al forţelor de ordine asupra manifestanţilor din Bahrain, cu urmări potenţial "catastrofale"

Autor: Vidu Vasile Valentin 17.02.2011

Liderul opoziţiei şiite din Bahrain, şeicul Ali Salmane, a declarat joi că asaltul forţelor de securitate împotriva protestatarilor, la Manama, în urma căruia au murit patru persoane, ar putea avea consecinţe "catastrofale", relatează AFP.

"Acest atac a fost o hotărâre eronată care va avea repercusiuni catastrofale asupra stabilităţii Bahrainului", a declarat şeicul Salmane pentru AFP, adăugând că "soluţiile securitare nu pot să rezolve crizele".

Patru persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite, în noaptea de miercuri spre joi, în urma intervenţiei forţelor de securitate în vederea dispersării manifestanţilor care şi-au instalat tabăra în centrul capitalei Manama, pentru a cere reforme.

Şeicul Salmane, conducătorul Asociaţiei Antantei Naţionale Islamice (AENI) sau al-Wefaq, care deţine 18 mandate din totalul de 40 ale Parlamentului, a declarat că opoziţia îşi menţine apelul la organizarea unei manifestaţii, sâmbătă.

El a declarat că asaltul contra contestatarilor care şi-au instalat tabăra în Piaţa Perlei din Manama este "un atac sălbatic şi nejustificat contra unei adunări paşnice".
Ali al-Aswad, un deputat din cadrul al-Wefaq, susţine că în asalt au fost rănite 95 de persoane, dintre care "patru sau cinci (se află în stare) gravă".