LPF dă startul licitaţiei pentru drepturile TV ale Ligii 1! Dragomir vrea 50 de milioane de euro/an

Autor: Pro Sport 14.02.2011

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal va aproba caietul de sarcini al licitaţiei privind cesiunea drepturilor audio-vizuale pe următoarele trei sezoane ale Ligii I în cadrul şedinţei programată astăzi. Lucrările Adunării Generale a LPF vor fi urmate de o conferinţă de presă care va începe în jurul orei 15.00.

Dacă la precedenta licitaţie drepturile au fost oferite într-un singur pachet global unui singur participant la licitaţie, acum lucrurile se schimbă, la presiunea Consiliului Concurenţei. În primul rând, drepturile se împart în mai multe pachete în funcţie de difuzor, nu doar pentru TV şi radio, ca până acum: radio, internet, telefonie mobilă, rezumate, extern şi direct. Noua licitaţie este valabilă pentru următoarele trei sezoane, 2011/2012, 2012/2013 şi 2013/2014.

Conform unor surse din piată, lupta pentru drepturile tv se va da între două consorţii: IntactĂDigi Sport şi Dolce SportĂTVR. Citiţi mai mult despre pachetele pentru care se va licita la sfârşitul lunii martie pe www.prosport.ro